Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Eylül tarımsal girdi fiyat endeksi yayınlandı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
TÜİK'in açıkladığı tarımsal girdi fiyat endeksi, eylülde aylık bazda yüzde 1,77, yıllık yüzde 31,83 arttı.
Yelda Domaç Atilla, Multinet Up’a Genel Müdür Yardımcısı Oldu
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Yelda Domaç Atilla, Multinet Up'ın yeni Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
Türkiye’nin kruvaziyer karnesi: 1,8 milyon yolcu taşındı
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin kruvaziyer turizminin yılın ilk 10 ayında yaklaşık 1,8…